Rob's kookboek

Lam met aromaten

Agneau aux aromates

Benodigdheden
  • 700 g mager lamsvlees
  • 100 g boter
  • 2 grote uien
  • olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 50 ml bouillon
  • 1 bouquet garni
  • dragon
  • 1 tomaat peterselie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Was wat peterselie en hak die fijn.
  2. Snij het lamsvlees in blokjes.
  3. Verhit de boter en twee eetlepels olie in een pan en doe er het vlees in.
  4. Sauteer het aan alle kanten bruin en haal het dan uit de pan.
  5. Schil de knoflook en de uien en hak ze fijn.
  6. Pel de tomaten en snij ze in vieren.
  7. Sauteer de ui en de knoflook in de pan van het vlees.
  8. Zodra ze goudbruin zijn leggen we het vlees in de pan terug en strooien er de bloem over.
  9. Meng alles goed.
  10. Geef er de wijn en de bouillon bij en voeg het bouquet garni toe, wat gehakte dragon en de tomaat.
  11. Geef er zout en peper over.
  12. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 40 minuten zachtjes sudderen.
  13. Doe er wat peterselie over en serveer het met gekookte aardappeltjes.