Rob's kookboek

Lambout van de bakkersvrouw

d'Agneau à la boulangère

Benodigdheden
  • 1 lamsbout
  • 100 g boter
  • 3 uien
  • zout
  • peper
  • 5 grote aardappels
Bereidingswijze
  1. Bestrijk de bout met de boter.
  2. Doe hem in een ovenvaste schaal en schuif deze in een oven van 200°C.
  3. Laat hem 15 minuten per pond braden en bedruip hem vaak.
  4. De bout wordt dan rosé.
  5. Als U het vlees rood wilt hebben braad het dan 8 minuten per pond.
  6. Schil de uien en de aardappels.
  7. Snij de uien in ringen.
  8. Was de aardappels en snij ze in dunne rondjes.
  9. Het laatste halve uur leggen we de uieringen en de aardappelschijfjes om de bout heen en geven hier zout en peper over.
  10. Snij de bout in plakken, leg die op een voorverwarmde schaal en omring ze met het garnituur.
  11. Serveer meteen.