Rob's kookboek

Lamsbaron met champignons

Baron d'agneau aux champignons

Benodigdheden
  • 1 lamsbaron
  • 140 ml olie
  • bardeerspek
  • 350 g champignons
  • 70 g boter
  • 1 citroen
  • tijm
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Onder 'baron' verstaat met het stuk dat bestaat uit de rug en de twee achterbouten samen.
  2. De recepten betreffende dit stuk vlees zijn voor 10 personen.
  3. Wikkel de baron in bardeerspek.
  4. Haal de stelen van de champignons, was ze en hak ze fijn.
  5. Schil de knoflook en hak ze fijn.
  6. Was wat peterselie en hak die fijn.
  7. Was de tijm en hak die fijn.
  8. Meng in een kom, de olie, tijm, champignonhaksel en knoflook.
  9. Bestrijk de baron met de gearomatiseerde olie.
  10. Strooi er zout en peper over.
  11. Leg hem in een ovenvaste schaal en zet hem, 20 minuten per pond, in een oven van 220°C.
  12. Haal dan het bardeerspek weg en laat de baron aan alle kanten bruin bakken in 20 minuten.
  13. Smelt de boter in een pan, geef er wat citroensap bij en doe de champignonhoeden in die pan.
  14. Bak ze op hoog vuur gedurende 10 minuten.
  15. Snij schijven van het vlees, leg deze op een voorverwarmde dienschaal, omring ze met de champignons waarover peterselie wordt gestrooid en serveer.