Rob's kookboek

Lamsbout uit Auvergne

Gigot d'agneau à l'Auvergnate

Benodigdheden
  • 1 lamsbout
  • 50 g boter
  • 1 kg aardappels
  • 50 g reuzel
  • 500 ml bouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de knoflook.
  2. Snij de teentjes in de lengte in vieren en piqueer ze met behulp van een puntig mes in het vlees.
  3. Schil de aardappels en snij ze in niet te dunne rondjes.
  4. Wrijf een ovenvaste schaal in met reuzel en leg hierop dakpansgewijs de schijfjes aardappel.
  5. Geef er de bouillon over en hierover stukjes reuzel.
  6. Geef er zout en peper bij.
  7. Kook dit 15 minuten op niet te hoog vuur.
  8. Wrijf ondertussen de lamsbout in met de boter, geef er zout en peper over.
  9. Leg hem op de aardappels en schuif de schaal in een oven van 200°C.
  10. Laat de schaal 80 minuten in de oven.
  11. Draai de bout om op de helft van de tijd.
  12. Serveer de bout in de schaal.