Rob's kookboek

Lamsfilet Parmentier

Filet d'agneau à la Parmentier

Benodigdheden
  • 800 g lamsfilet
  • 100 g boter
  • 2 grote aardappels
  • peterselie
  • bouillon
Bereidingswijze
  1. Was wat peterselie en hak die fijn.
  2. Schil de aardappels, snij ze in brunoise van 2 bij 2 cm en was ze.
  3. Droog ze goed af en geef er wat zout over.
  4. Verhit de boter in een grote ovenvaste schaal en sauteer de filet aan alle kanten snel bruin.
  5. Omring hem dan met de aardappels.
  6. Schuif de schaal in een oven van 200°C en laat ze daar 50 minuten.
  7. Roer de aardappels af en toe om en arroseer het vlees vaak met de boter.
  8. Leg dan het vlees op een voorverwarmde schaal en omring het met de aardappels.
  9. Geef wat bouillon bij het braadvocht en deglaseer goed.
  10. Geef deze jus over het vlees en serveer.