Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Schelvisgerechten
- Ierse schelvis
Ierse schelvis
Bereidingstijd
ca. 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
600 g schelvisfilet (vers of uit de diepvries)
zout
peper
6 eetlepels bloem
100 g boter
150 ml melk
100 ml room
2 theelepels mosterd
1 eetlepel gehakte peterselie (vers of uit de diepvries)
Bereidingswijze
Meng zout en peper door de bloem en smelt de boter.
Wentel de visfilet eerst door het bloemmengsel en vervolgens door de boter.
Giet de rest van de boter in een stoofpan.
Leg de vis erin en giet de melk en de room erbij.
Leg een deksel op de pan.
Breng alles langzaam aan de kook.
Laat de vis in ongeveer 10 minuten op een zo laag mogelijk vuur gaar worden.
Haal de vis uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schotel.
Laat de saus iets indikken en roer de mosterd erdoor.
Schenk de saus over de vis en bestrooi deze met de gehakte peterselie.