Rob's kookboek

Ierse schelvis

Bereidingstijd
  • ca. 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g schelvisfilet (vers of uit de diepvries)
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels bloem
  • 100 g boter
  • 150 ml melk
  • 100 ml room
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel gehakte peterselie (vers of uit de diepvries)

Bereidingswijze
  1. Meng zout en peper door de bloem en smelt de boter.
  2. Wentel de visfilet eerst door het bloemmengsel en vervolgens door de boter.
  3. Giet de rest van de boter in een stoofpan.
  4. Leg de vis erin en giet de melk en de room erbij.
  5. Leg een deksel op de pan.
  6. Breng alles langzaam aan de kook.
  7. Laat de vis in ongeveer 10 minuten op een zo laag mogelijk vuur gaar worden.
  8. Haal de vis uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schotel.
  9. Laat de saus iets indikken en roer de mosterd erdoor.
  10. Schenk de saus over de vis en bestrooi deze met de gehakte peterselie.