Rob's kookboek

Brusselse champignonsoep

Bereidingstijd
  • ca. 40 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g champignons
  • citroensap
  • 1 kleine ui
  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 700 ml geurige vleesbouillon
  • 100 ml room
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 hardgekookt ei

Bereidingswijze
  1. Maak de champignons schoon en hak ze zeer fijn of draai ze door de vleesmolen of groentemolen.
  2. Besprenkel ze met citroensap.
  3. Schil de ui en rasp deze.
  4. Fruit de geraspte ui en de gehakte of gemalen champignons in de boter goudgeel.
  5. Stuif de bloem erover en bak deze even mee.
  6. Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de soep kookt.
  7. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg de room toe en voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Bestrooi de soep met de gehakte peterselie.
  10. Pel het ei en prak dat met een vork fijn.
  11. Bestrooi de soep met het verkruimelde ei en dien direkt op.