Rob's kookboek

Champignonsoep

Benodigdheden
  • 750 ml bouillon
  • 500 ml melk
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • witte peper
Bereidingswijze
  1. Breng in een pan de bouillon en de melk aan de kook.
  2. Voeg de champignons toe.
  3. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de champignons in ca. 7 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Schep de champignons met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
  5. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
  6. Voeg er al roerend met scheutjes tegelijk het bouillon-melkmengsel aan toe tot een licht gebonden soep is ontstaan.
  7. Breng de soep op smaak met het citroensap en wat zout en peper.
  8. Voeg de champignons toe en laat de soep nog enkele minuten koken.