Rob's kookboek

Crèmesoep met prei

Velouté aux poireaux

Benodigdheden
  • 1 l runderbouillon
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 100 g gehakt
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 prei
  • 100 ml room
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • mie de pain
Bereidingswijze
  1. Maak het gehakt aan met het ei, mie de pain, peper, zout en nootmuskaat.
  2. Maak er zeer kleine balletjes van en pocheer deze in wat bouillon.
  3. Maak van boter en bloem een blanke roux en voeg er langzaam de bouillon bij zodat er een gladde soep ontstaat.
  4. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  5. Snij de prei in dunne juliënne en voeg ze bij de soep.
  6. Maak een liaison van de eidooiers en de room en voeg deze van het vuur af bij de soep.
  7. Serveer met vers stokbrood.