Rob's kookboek

Franse uiensoep

Bereidingstijd:
  • 45 minuten.
Benodigdheden:
  • 500 g gepelde uien
  • 50 g boter
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 30 g bloem
  • 1,5 l vleesbouillon
  • zout
  • peper uit de molen
  • aroma of worcestersaus
Bereidingswijze
  1. Snijd de uien overdwars in dunne plakken en druk ze tussen duim en vingers in ringen uit elkaar.
  2. Smelt de boter in de sappen en fruit daarin, onder af en toe omscheppen, de uien met de knoflook goudgeel van kleur.
  3. Schep de bloem door de uien en laat het mengsel op de laaggedraaide warmtebron even gaar worden.
  4. Schenk de koude bouillon in kleine hoeveelheden onder geregeld roeren en warme bouillon in een keer in de pan.
  5. Roer tot de inhoud kookt en laat die in de gesloten pan zacht doorkoken.
  6. Proef de soep en maak die pittig van smaak met zout, peper en aroma.