Rob's kookboek

Gebonden Kerriesoep

Benodigdheden voor 1 l soep
  • 80 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 eidooier

Bereidingswijze
  1. Doe de boter in een pan, laat deze smelten er doe er de gesnipperde ui en de kerrie in.
  2. Laat de ui fruiten totdat hij goudbruin is.
  3. Doe er de bloem bij en maak er een mooie roux van.
  4. Voeg er de bouillon er langzaam bij.
  5. Laat het goed doorkoken, ongeveer 20 minuten.
  6. Als het te dun is met een nieuwe roux beginnen en de te dunne soep bij mengen.
  7. Indien de kerrie te scherp smaakt er een scheutje koffiemelk er aan toevoegen.
  8. Neem een andere pan en doe de eidooier in de pan en klop het los.
  9. Voeg beetje voor beetje al omroerend door een zeef de soep aan het ei toe.
  10. Nu niet meer koken.
  11. Men kan de soep direct opeten.

Indien men over heeft kan men de soep opwarmen tot consumptie temperatuur (door proeven meten), maar mag NIET meer koken.