Rob's kookboek

Gevulde soep uit Shanghai

Benodigdheden
  • 150 g kipfilet
  • 120 g parma ham
  • 2 eieren
  • 120 g bamboescheuten
  • 1 plakje verse gember
  • 2 lente-uien of stukjes prei
  • 1 gedroogde chinese paddestoel
  • 1 l kippebouillon
  • olie
Bereidingswijze
  1. Snijd de lente-uien.
  2. Breng 5 dl water met lente-ui, gember en kip aan de kook, kook op laag vuur 10 minuten en laat het in het vocht afkoelen.
  3. Was en week de paddestoel 30 minuten in warm water.
  4. Klop de eieren los.
  5. Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie, giet er wat van het eimengsel in, draai rond en giet het overtollige mengsel weet terug.
  6. Haal de omelet (flensje) er voorzichtig uit zodra de rand loslaat.
  7. Bak ven de rest van het eimengsel ook omeletten.
  8. Spoel de bamboescheuten af.
  9. Verwijder de steel van de paddestoel.
  10. Snijd kip, ham, omelet en bamboescheuten in dunne reepjes.
  11. Leg de paddestoel in het midden van een grote vuurvaste soepkom.
  12. Schik ham, kip en ei eromheen.
  13. Vul het midden op et de bamboescheuten en 1 dl bouillon.
  14. Leg een stoomrek in de wok, breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook en zet de kom op het rek.
  15. Stoom het gerecht op hoog vuur 20 minuten.
  16. Verhit 1 liter kippebouillon.
  17. Stort de inhoud van de soepkom in een soepterrine of grote schaal, giet de liter hete bouillon voorzichtig langs de rand in de terrine en serveer.