Een heerlijke pittige soep, oorspronkelijk uit Hongarije. Met boerenbrood geserveerd ook zeer geschikt als maaltijd.
Bereidingswijze
- Schil de uien en snijd ze in halve ringen.
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Verhit de reuzel in de pan en doe er het vlees bij.
- Bak het vlees op een matige warmtebron mooi bruin.
- Voeg de uienringen en de geperste knoflook toe en laat alles bakken tot de uien goudgeel zijn.
- Roer de tomatenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze.
- Smoor alles 10 minuten op een laaggedraaide warmtebron.
- Strooi het paprikapoeder in de pan en roer dit door de inhoud.
- Giet 1 l heet water bij het vlees.
- Doe het laurierblad erbij en breng de soep aan de kook.
- Sluit de pan en laat de soep 1 uur trekken.
- Zet een pannetje met water op.
- Snijd de tomaten kruislings ondiep in en dompel ze 1 minuut in het hete water en spoel ze af met koud water.
- Pel de tomaten en snijd ze n 4 partjes. Ontdoe die van het zaad en snijd ze in stukjes.
- Was de paprika en maak er kleine stukjes van.
- Schil de wortel en snijd die in plakjes ter grote van de paprikastukjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes.
- Zet ze onder water zolang ze nog niet verwerkt worden.
- Voeg na 1 uur de marjolein en de paprika-, wortel- en aardappelstukjes bij de soep.
- Breng deze opnieuw aan de kook. Laat de soep nog een half uur koken, tot het vlees en de aardappels gaar zijn.
- Roer de stukjes tomaat door de soep.
- Maak de soep op smaak af met zout, cayennepeper, aroma en eventueel nog wat paprikapoeder.