Rob's kookboek

Goulashsoep

Bereidingstijd
  • ca. 1 uur en 45 minuten.
Benodigdheden voor 1 l
  • 2 grote uien
  • 250 g doorregen rundvlees
  • 40 g reuzel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 tomaten
  • 1 grote rode paprika
  • 1 middelgrote wortel
  • 2-3 grote aardappels
  • ½ theelepel gedroogde marjolein
  • zout
  • cayennepeper
  • aroma
Tip van de kok
  • Bind de soep met 4 eetlepels maïzena aangeroerd met 5 eetlepels water of bouillon.

Een heerlijke pittige soep, oorspronkelijk uit Hongarije. Met boerenbrood geserveerd ook zeer geschikt als maaltijd.

Bereidingswijze
  1. Schil de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  3. Verhit de reuzel in de pan en doe er het vlees bij.
  4. Bak het vlees op een matige warmtebron mooi bruin.
  5. Voeg de uienringen en de geperste knoflook toe en laat alles bakken tot de uien goudgeel zijn.
  6. Roer de tomatenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze.
  7. Smoor alles 10 minuten op een laaggedraaide warmtebron.
  8. Strooi het paprikapoeder in de pan en roer dit door de inhoud.
  9. Giet 1 l heet water bij het vlees.
  10. Doe het laurierblad erbij en breng de soep aan de kook.
  11. Sluit de pan en laat de soep 1 uur trekken.
  12. Zet een pannetje met water op.
  13. Snijd de tomaten kruislings ondiep in en dompel ze 1 minuut in het hete water en spoel ze af met koud water.
  14. Pel de tomaten en snijd ze n 4 partjes. Ontdoe die van het zaad en snijd ze in stukjes.
  15. Was de paprika en maak er kleine stukjes van.
  16. Schil de wortel en snijd die in plakjes ter grote van de paprikastukjes.
  17. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes.
  18. Zet ze onder water zolang ze nog niet verwerkt worden.
  19. Voeg na 1 uur de marjolein en de paprika-, wortel- en aardappelstukjes bij de soep.
  20. Breng deze opnieuw aan de kook. Laat de soep nog een half uur koken, tot het vlees en de aardappels gaar zijn.
  21. Roer de stukjes tomaat door de soep.
  22. Maak de soep op smaak af met zout, cayennepeper, aroma en eventueel nog wat paprikapoeder.