Rob's kookboek

Heldere champignonsoep

Benodigdheden voor 1½ liter
  • 1500 ml runderbouillon
  • 250 g kleine champignons
  • 3 eetlepels citroensap
  • enkele takjes fijn gehakte peterselie
  • 4-8 eetlepels droge witte wijn
  • peper
  • zout
  • worcestersaus of aroma
Bereidingswijze
  1. Maak de champignons schoon, verwijder harde en donkere delen en snijd de champignons overlangs in plakjes.
  2. Zet die in de kom onder koud water met het citroensap.
  3. Selecteer de stukjes vlees van de bouillon en doe deze terug in de gezeefde bouillon.
  4. Breng de bouillon aan de kook en voeg de plakjes champignon toe.
  5. Temper de warmtebron en doe de gehakte peterselie in de pan.
  6. Voeg de wijn toe.
  7. Draai de warmtebron uit zodra de soep kookt en maak die pikant van smaak met peper, zout, witte wijn en worcestersaus.