Een fluwelige soep met een koninklijke smaak.
Bereidingswijze
- Zet het kippepoelet op met 1 l koud water.
- Snijd de prei en de wortel in stukken van 2-3 cm.
- Halveer de ui.
- Bind de groente en de kruiden in een doekje en doe die bij het vlees.
- Breng de inhoud van de pan aan de kook en temper de warmtebron.
- Laat de bouillon 1,5 uur trekken.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
- Laat de roux op een laaggedraaide warmtebron in enkele minuten heet worden.
- Neem de pan van de warmtebron.
- Neem het doekje uit de kippebouillon.
- Zeef de bouillon en houd het kippevlees apart.
- Giet onder voortdurend roeren, scheutje voor scheutje, de hete bouillon bij de roux.
- Blijf roeren en breng de gladgebonden soep aan de kook.
- Enkele minuten zacht laten koken.
- Schep er de stukjes kip door en 2/3 deel van de room.
- Klop de rest van de room en de eierdooier door elkaar.
- Neem de pan van de warmtebron en roer de eierdooier met de room door de soep.
- Maak de soep op smaak af met zout en aroma.
- Roer er de gehakte peterselie door.