Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Soepen
- Tomatensoep
Tomatensoep
Benodigdheden
1 l
runderbouillon
750 g tomaten, in kleine stukjes gesneden
1 gesnipperde ui
2 laurierbladen
35 g bloem
35 g boter
1 eetlepel citroensap
zout
witte peper
Bereidingswijze
Breng in een pan de bouillon, de tomaten, de ui en de laurierbladen aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles ca. 30 minuten zachtjes koken.
Zeef de soep en wrijf de tomaten door de zeef.
Breng de gezeefde soep opnieuw aan de kook.
Vermeng de bloem met de boter en roer dit mengsel met kleine vlokjes tegelijk door de soep tot een gebonden geheel ontstaat.
Laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met het citroensap en wat zout en peper.