Rob's kookboek

Tomatensoep

Benodigdheden
  • 1 l runderbouillon
  • 750 g tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 laurierbladen
  • 35 g bloem
  • 35 g boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • witte peper
Bereidingswijze
  1. Breng in een pan de bouillon, de tomaten, de ui en de laurierbladen aan de kook.
  2. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles ca. 30 minuten zachtjes koken.
  3. Zeef de soep en wrijf de tomaten door de zeef.
  4. Breng de gezeefde soep opnieuw aan de kook.
  5. Vermeng de bloem met de boter en roer dit mengsel met kleine vlokjes tegelijk door de soep tot een gebonden geheel ontstaat.
  6. Laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
  7. Breng de soep op smaak met het citroensap en wat zout en peper.