Rob's kookboek

Vlaamse kippesoep

Benodigdheden
  • 1 soepkip van ca. 1,25 kg in 4 stukken verdeeld
  • 2 uien in stukken gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden.
  • 2 preien in ringen gesneden.
  • 1 wortel geraspt
  • zout
  • 2 eierdooiers
  • 75 ml koffieroom
  • witte peper uit de molen
  • 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
  1. Doe de kip in een grote pan en voeg er zoveel water aan toe dat de kip net onder staat.
  2. Breng het geheel aan de kook en schep het schuim met een schuimspaan eraf.
  3. Voeg de uien, de bleekselderij, de prei, wortel en wat zout toe.
  4. Temper de hitte bron, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 2 uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
  5. Haal de kip uit de pan, verwijder het vel en haal het vlees van de botten.
  6. Snijd het kippevlees in stukjes en houd deze apart.
  7. Zeef de bouillon en druk de groenten goed uit.
  8. Doe de bouillon terug in de pan en laat deze zonder deksel tot ongeveer 1 liter inkoken.
  9. Roer in een kommetje de dooiers los met de koffieroom en wat zout en peper.
  10. Bind de soep met het dooiermengsel.
  11. Voeg de stukjes kippevlees toe en verhit de soep tot het kookpunt.
  12. Breng de soep op smaak met het citroensap.