Rob's kookboek

Asperges met varkensvlees

Benodigdheden
  • 12 verse asperges
  • 200 g varkensfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 1 plakje verse gember
  • sojasaus
  • pale medium dry sherry
  • olie
  • maizena
  • suiker
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak een marinade van: 1 theelepel maizena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel suiker, snufje peper.
  2. Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes en vervolgens in reepjes van 3 cm.
  3. Laat dit 20 minuten in de marinade staan.
  4. Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller. Schil de puntjes NIET.
  5. Snijd de onderste 3 cm eraf en verwijder dit.
  6. Snijd het puntje eraf en de steel in de lengte doormidden.
  7. Snijd ze dan schuin in stukjes van 3 cm.
  8. Breng in de pan ruim water aan de kook.
  9. Voeg de asperges toe, blancheer 3 minuten en spoel ze met kout water af.
  10. Hak knoflook en gember fijn.
  11. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie.
  12. Roerbak knoflook en gember tot het geurt.
  13. Roerbak vlees tot het verkleurt.
  14. Schep eruit en zet apart.
  15. Verhit de wok opnieuw met 1 eetlepel olie.
  16. Roerbak asperges 1 minuut.
  17. Voeg vlees, 1 eetlepel sojasaus en een theelepel zout toe en roerbak tot alles warm is.