Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Varkensvleesgerechten
- Asperges met varkensvlees
Asperges met varkensvlees
Benodigdheden
12 verse asperges
200 g varkensfilet
2 knoflooktenen
1 plakje verse gember
sojasaus
pale medium dry sherry
olie
maizena
suiker
zout
peper
Bereidingswijze
Maak een marinade van: 1 theelepel maizena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel suiker, snufje peper.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes en vervolgens in reepjes van 3 cm.
Laat dit 20 minuten in de marinade staan.
Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller. Schil de puntjes NIET.
Snijd de onderste 3 cm eraf en verwijder dit.
Snijd het puntje eraf en de steel in de lengte doormidden.
Snijd ze dan schuin in stukjes van 3 cm.
Breng in de pan ruim water aan de kook.
Voeg de asperges toe, blancheer 3 minuten en spoel ze met kout water af.
Hak knoflook en gember fijn.
Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie.
Roerbak knoflook en gember tot het geurt.
Roerbak vlees tot het verkleurt.
Schep eruit en zet apart.
Verhit de wok opnieuw met 1 eetlepel olie.
Roerbak asperges 1 minuut.
Voeg vlees, 1 eetlepel sojasaus en een theelepel zout toe en roerbak tot alles warm is.