Rob's kookboek

Babi Dajak

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Stooftijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 gram doorregen varkensvlees bijvoorbeeld hamlappen
  • 2½ eetlepel slaolie
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • zout
  • sambal oelek
  • 4 middelgrote gepelde tomaten
  • 5-6 eetlepels citroensap
  • peper
  • ketjap manis
  • 2 eetlepels kleingeknipte bieslook
Tip van de kok
  • Voeg in plaats van water, vleesbouillon toe.
  • Vervang het bieslook door 1-2 eetlepels fijngesneden of geknipte seréh.
  • Door toevoeging van dit citroengras kan met de helft van het citroensap worden volstaan. Seréhpoeder kan ook worden gebruikt, een kleine theelepel is voldoende.
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 × 3 centimeter.
  2. Laat de olie goed warm worden. Bak daarin onder af en toe keren, het vlees even aan.
  3. Voeg de snippers ui met het knoflook toe en fruit die op een matige warmtebron glazig.
  4. Strooi wat zout in de pan.
  5. Voeg 1 theelepel sambal oelek en 200 ml kokend water toe.
  6. Sluit de pan en temper de warmtebron.
  7. Proef dan het gerecht. Voeg daaraan naar smaak zout, sambal, citroensap, peper en ketjap toe.
  8. Strooi het bieslook door de babi Dajak.
  9. Dien het gerecht zo warm mogelijk op.