Rob's kookboek

Braadworst met spekjes en paprika

Bereidingstijd
  • 45 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g verse braadworst
  • 50 g reuzel of boter
  • 100 g blokjes doorregen rookspek
  • 2 middelgrote gesnipperde uien
  • 3 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 400 ml bouillon van 1 vlees- of tomatenbouillonblokje
  • 3 gepelde tomaten
  • 2 eetlepels arrowroot
  • peper
  • zout
Wijntip
  • Drink bij dit gerecht een Rijnwijn.
Tip van de kok
  • Dien bij dit gerecht b.v. drooggekookte rijst, macaroni of spaghetti op.
  • Geef dit warme gerecht bij een broodmaaltijd met volkoren- of sesambrood.
Bereidingswijze
  1. Verwarm de reuzel in de pan en bak onder af en toe omscheppen de blokjes spek langzaam uit.
  2. Doe de worst in de pan en bak de worst, zonder daarin te prikken, rondom mooi van kleur.
  3. Voeg op het laatst de snippers ui toe en fruit die goudgeel.
  4. Was de paprika's en snijd die in niet te kleine stukjes.
  5. Schuif de worst naar de wand van de pan; schep de stukjes paprika door de ui en schenk de bouillon in de pan.
  6. Snijd de tomaten overlangs in 8 partjes, neem er de harde delen uit en schep die door de paprika.
  7. Roer van de maïzena met 8 eetlepels koud water een papje.
  8. Neem de worst uit de pan en bind de vloeistof in de pan met het papje.
  9. Laat dat even koken, voeg naar smaak aroma, peper en zout toe.
  10. Warm de worst weer in de pan op.