Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Varkensvleesgerechten
- Chinese koteletten
Chinese koteletten
Côtes de porc à la Chinoise
Benodigdheden
4 karbonades
gedroogde dragon
300 ml droge witte wijn
50 ml ketjapsaus
50 ml honing
boter
zout
peper
Tip van de kok
Serveer er gekookte rijst met ketjap bij of nasi goreng.
Bereidingswijze
Breng de oven op een temperatuur van 170°C.
Schenk de wijn in een pan en breng hem aan de kook.
Wrijf de karbonades in met zout, peper en dragon en leg ze in de wijn.
Breng deze weer aan de kook en laat nu heel zachtjes 10 minuten koken.
Haal de karbonades eruit, laat ze uitlekken en droog ze.
Meng de honing met de ketjap en smeer de karbonades aan beide kanten in met dit mengsel.
Smelt wat boter in een ovenvaste schaal, leg er de karbonades in en zet de schaal in de oven.
Draai na 15 minuten de karbonades om en laat ze nog 15 minuten in de oven.