Rob's kookboek

Chinese koteletten

Côtes de porc à la Chinoise

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • gedroogde dragon
  • 300 ml droge witte wijn
  • 50 ml ketjapsaus
  • 50 ml honing
  • boter
  • zout
  • peper
Tip van de kok
  • Serveer er gekookte rijst met ketjap bij of nasi goreng.
Bereidingswijze
  1. Breng de oven op een temperatuur van 170°C.
  2. Schenk de wijn in een pan en breng hem aan de kook.
  3. Wrijf de karbonades in met zout, peper en dragon en leg ze in de wijn.
  4. Breng deze weer aan de kook en laat nu heel zachtjes 10 minuten koken.
  5. Haal de karbonades eruit, laat ze uitlekken en droog ze.
  6. Meng de honing met de ketjap en smeer de karbonades aan beide kanten in met dit mengsel.
  7. Smelt wat boter in een ovenvaste schaal, leg er de karbonades in en zet de schaal in de oven.
  8. Draai na 15 minuten de karbonades om en laat ze nog 15 minuten in de oven.