Rob's kookboek

Cordon bleu

Bereidingstijd
  • 25 min.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
  • 4 plakken achterham
  • 4 plakken jong belegen kaas
  • bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g paneermeel
  • 6 el olie
Tip van de kok
  • Serveer het gerecht met een lekkere salade met tomaat, komkommer en een frisse dressing.

Bereidingswijze
  1. Leg 1 plak achterham en 1 plak kaas op iedere schnitzel.
  2. Klap het geheel dubbel en steek het vast met twee prikkertjes.
  3. Wrijf het het aan de buiten kant in met peper en zout.
  4. Klop het ei los met 1 eetlepel water.
  5. Haal het vlees aan beide kanten door wat bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en uiteindelijk door het paneermeel.
  6. Schud het overtollige paneermeel er voorzichtig af.
  7. Verwarm de olie in een koekenpan en bak het vlees op een matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.