Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Varkensvleesgerechten
- Cordon bleu
Cordon bleu
Bereidingstijd
25 min.
Benodigdheden voor 4 personen
4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
4 plakken achterham
4 plakken jong belegen kaas
bloem
1 losgeklopt ei
100 g paneermeel
6 el olie
Tip van de kok
Serveer het gerecht met een lekkere salade met tomaat, komkommer en een frisse dressing.
Bereidingswijze
Leg 1 plak achterham en 1 plak kaas op iedere schnitzel.
Klap het geheel dubbel en steek het vast met twee prikkertjes.
Wrijf het het aan de buiten kant in met peper en zout.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.
Haal het vlees aan beide kanten door wat bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en uiteindelijk door het paneermeel.
Schud het overtollige paneermeel er voorzichtig af.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak het vlees op een matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.