Rob's kookboek

Fantasie vinken

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 slavinken
  • 3 eetlepels olie
  • 2 middelgrote gesnipperde uien
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 250 ml vlees- of tomatenbouillon
  • 300 g gepelde tomaten
Wijntip
  • Een gerecht waarbij een glas chianti uitstekend combineert.
  • Ook een roséwijn kan bij deze schotel geserveerd worden.
Tip van de kok
  • I.p.v. slavinken kan men ook blinde- of rundervinken gebruiken.
Bereidingswijze
  1. Laat in de vleespan 2 eetlepels olie goed warm worden.
  2. Bak hierin de vinken onder af en toe keren mooi van kleur.
  3. Fruit op het laatst de uien en de knoflook even mee tot de uien goudgeel van kleur is.
  4. Schenk langs de wand 100 ml water in de pan, sluit die en draai de warmtebron laag.
  5. Was en droog de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukken.
  6. Neem het deksel van de vleespan en laat de inhoud even hard koken zodat het water verdampt.
  7. Voeg de rest van de olie toe en als die warm is de stukjes paprika.
  8. Laat die even baken en doe dan de warme bouillon erbij.
  9. Sluit de pan weer als het water kookt en temper de warmtebron.
  10. Snijd de tomaten overlangs in stukken, verwijder de harde delen en desgewenst het zaad.
  11. Strooi er de helft van de oregano over.
  12. Warm de stukken tomaat 3-5 minuten in de vleespan mee op.