Rob's kookboek

Grillworstje in nachthemd uit Thüringen

Benodigdheden
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 gekruide grill- of barbecueworstjes
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
Bereidingswijze
  1. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
  2. Rooster de worstjes onder de grill of bak ze rondom bruin in de verhitte boter.
  3. Laat de worstjes wat afkoelen en bestrijk ze met de mosterd.
  4. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en leg de worstjes er bovenop, de uiteinden moeten buiten het deeg uitsteken.
  5. Wikkel de worstjes in het deeg en druk de randen goed aan.
  6. Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de pakketjes.
  7. Bak de worstjes in nachthemd ca. 15 minuten in de op 225°C voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin gerezen is.