Rob's kookboek

Hongaarse varkensoesters

Escalopes de porc à la Hongroise

Benodigdheden
  • 4 varkensoesters
  • 2 uien
  • 150 ml slagroom
  • zout
  • peper
  • tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • 50 g reuzel of boter
Bereidingswijze
  1. Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  2. Smelt de reuzel in een pan, (U mag ook boter nemen) en als die heet is, sauteer dan de oesters aan alle kanten bruin.
  3. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze nog tien minuten op zacht vuur verder sauteren.
  4. Neem de oesters uit de pan en houd ze warm.
  5. Fruit in de reuzel de uien lichtbruin.
  6. Voeg een flinke lepel tomatenpuree toe en flink wat paprikapoeder.
  7. Geef er ook de room bij.
  8. Controleer de saus op smaak en voeg er eventueel zout en peper bij.
  9. Onder goed roeren koken we de saus even totdat ze de gewenste dikte heeft.
  10. Leg de oesters op een verwarmde dienschaal, schenk er de saus over en serveer.