Rob's kookboek

Indonesische varkenslever

Foie de porc à l'Indonésienne

Benodigdheden
  • 500 g varkenslever
  • 30 g boter
  • 2 eetlepels ketjap
  • 200 g rijst
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • peper
  • 2 teentjes knoflook
  • cayennepeper
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens het voorschrift van de rijst die U gebruikt.
  2. Snij de lever in brunoise met afmetingen van ongeveer 1,5 cm.
  3. Meng de ketjap met de honing.
  4. Schil de teentjes knoflook en pers ze uit.
  5. Smelt de boter en als ze heet is, sauteer dan de blokjes lever enkele minuten onder af en toe roeren, zodat ze aan alle kanten sauteren.
  6. Geef 4 eetlepels warm water bij de lever en voeg dan het ketjapmengsel en de knoflook toe.
  7. Geef er zout en peper bij en een snuifje cayennepeper.
  8. Laat nog 2 minuten sauteren. Schep de rijst in een ring op een voorverwarmde serveerschaal.
  9. Leg in het midden van de ring de stukjes lever, giet er de saus over en serveer.