Rob's kookboek

Italiaanse koteletten

Bereidingstijd
  • 35 minuten.
Benodigdheden
  • 4 magere varkenskoteletten a 150 g
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • ¼ theelepel geplette gedroogde chilipepers
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de vetrandjes van de koteletten af.
  2. Doe de olie in een anti-aanbakpan, leg de koteletten erin en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  3. Haal ze uit de pan en doe ze over op een bord.
  4. Doe de ui erbij en bak hem glazig.
  5. Voeg de knoflook, de rozemarijn, citroenschil en de chilipepers toe.
  6. Laat dit onder voortdurend roeren, in ca. 1 minuut gaar worden.
  7. Zet het vuur lager en doe de koteletten weer in de pan.
  8. Voeg de bouillon en de tomaten toe.
  9. Laat op middelhoog vuur 10-15 minuten koken tot de koteletten gaar zijn en de saus licht is ingedikt.
  10. Neem de pan van het vuur, breng het vlees op smaak en serveer direct.