Rob's kookboek

Kortrijkse bel

Bereidingstijd
  • ca. 55 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g varkensfricandeau
  • 400 ml bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ ui
  • 1 worteltje
  • enkele takjes peterselie
  • snufje tijm
  • stukje foelie
  • peperkorrels
  • blaadje laurier
  • zout
  • 250 g champignons
  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • peper

Bereidingswijze
  1. Breng de bouillon met de wijn aan de kook en voeg de gesnipperde ui, het schoongemaakte worteltje, de gewassen peterselie, de tijm, de foelie, de peperkorrels, het blaadje laurier en een snufje zout toe.
  2. Leg het vlees erin en kook het gerecht zachtjes gedurende 30 minuten.
  3. Houd het vlees warm en zeef de bouillon.
  4. Maak in de kooktijd van het vlees de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  5. Smelt de boter maar laat deze niet bruin worden en leg de plakjes champignons erin.
  6. Leg een deksel op de pan en laat de champignons 5 minuten zachtjes smoren.
  7. Zet het vuur dan hoog en haal het deksel van de pan.
  8. Laat al het vocht verdampen.
  9. Bestuif de champignons met de bloem en laat het geheel zachtjes 1 minuut bakken.
  10. Voeg geleidelijk en onder roeren de bouillon toe.
  11. Blijf roeren tot de saus gebonden is en laat deze nog 5 minuten zachtjes koken.
  12. Voeg peper naar smaak toe.
  13. Snijd het vlees in plakken en leg deze op een voorverwarmde schotel.
  14. Giet de saus erover.
  15. Serveer met gekookte aardappelen en diverse soorten gekookte groenten.