Rob's kookboek

Koteletten met aromaten

Côtes de porc aux aromates

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • zout
  • peper
  • verse tijm
  • basilicum
  • marjolein
  • rozemarijn
  • laurier
  • 1 ui
  • 1 sjalot
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en het sjalotje en hak ze zeer fijn.
  2. Was de kruiden, droog ze en hak wat tijm, basilicum, marjolein, rozemarijn en laurier zeer fijn.
  3. Meng de kruiden met het paneermeel.
  4. Leg het mengsel in een diep bord.
  5. Klop het ei los.
  6. Doe de bloem op een bord.
  7. Bestrooi de karbonades met peper en zout.
  8. Wentel ze door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
  9. Sauteer de karbonades in enkele minuten op groot vuur aan beide kanten bruin, zet dan het vuur klein en laat ze nog 15 minuten zachtjes smoren.
  10. Serveer ze meteen.