Rob's kookboek

Koteletten met mierikswortel

Côtes de porc au raifort

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 1 snee oud witbrood
  • 100 g boter
  • 50 ml bouillon
  • 30 g geraspte mierikswortel
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Smelt 50 gram boter in een pan.
  2. Bestrooi de karbonades met peper en zout.
  3. Als de boter heet is sauteert U de karbonades snel aan beide kanten bruin en laat ze nog 10 minuten op klein vuur verder zachtjes sauteren.
  4. Haal de korst van het brood, verkruimel het in een pan en voeg de bouillon er bij.
  5. Breng het langzaam aan de kook en voeg op klein vuur langzaam onder kloppen de rest van de boter er bij.
  6. Dan geeft u er de mierikswortel bij.
  7. Passeer de saus door een zeef.
  8. Verwarm ze nog even en deponeer ze op een voorverwarmde dienschaal.
  9. Leg er dan de karbonades op en giet hierover de braadjus.
  10. Serveer meteen.