Rob's kookboek

Koteletten met pikante saus

Côtes de porc sauce piquante

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 100 g boter
  • 2 uien
  • 50 g bloem
  • 250 ml bouillon
  • 1 bouquet garni
  • 2 augurkjes
  • olie
  • wijnazijn
  • 50 g kappertjes
  • 50 g mager gerookt borstspek
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de uien en hak ze klein.
  2. Snij het borstspek in kleine brunoise.
  3. Smelt 50 gram boter in een pan.
  4. Voeg het borstspek en de uien toe en laat snel lichtbruin worden.
  5. Haal er dan borstspek en ui uit en voeg de bloem toe.
  6. Meng met een houten lepel en als de roux bruin begint te worden voegen we er de bouillon bij.
  7. Roer goed en laat aan de kook komen.
  8. oe er dan borstspek en ui bij, peper en zout en het bouquet garni.
  9. Laat het nu op klein vuur zachtjes 25 minuten koken onder af en toe roeren.
  10. Smelt de rest van de boter in een andere pan.
  11. Als ze heet is, sauteer dan de karbonades snel aan beide kanten bruin en laat ze nog 15 minuten op klein vuur sudderen.
  12. Hak de augurkjes in kleine stukjes.
  13. Spoel de kappertjes af.
  14. Passeer de saus door een zeef.
  15. Voeg er de augurkjes bij, de kappertjes en een lepel wijnazijn en laat nog enkele minuten koken.
  16. Controleer de smaak en corrigeer eventueel met peper en zout.
  17. Als de karbonades klaar zijn leggen we ze in een voorverwarmde schaal en schenken er de saus over.
  18. Serveer onmiddellijk.