Rob's kookboek

Koteletten met puree van prei

Côtes de porc à la purée de poireaux

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 600 g prei
  • 200 ml bouillon
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de prei schoon.
  2. Gebruik alleen het wit.
  3. Kook dit in gezouten water gaar.
  4. Laat de prei uitlekken.
  5. Pers er nog wat vocht uit en maal hem in de mixer fijn.
  6. Laat hem op zeer zacht vuur nog een beetje indrogen en haal er 30 gram vanaf voor de saus.
  7. Werk er 60 gram boter door, nog wat peper en eventueel zout en houd de puree warm.
  8. Sauteer in 40 gram boter de karbonades in 15 minuten bruin en gaar.
  9. Maak van de rest van de boter en de bloem een blanke roux, voeg de bouillon er bij zodat er een gladde saus ontstaat.
  10. Meng hier de gereserveerde preipuree door.
  11. Leg de rest van de preipuree in een voorverwarmde serveerschaal, leg de karbonades erop en serveer de saus apart.