Rob's kookboek

Koteletten met sinaasappel

Côtes de porc à l'orange

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 3 sinaasappels
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ citroen
  • 100 ml cognac
  • 60 g boter
  • gemberpoeder
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de karbonades met zout, peper en gemberpoeder.
  2. Was een sinaasappel, haal het oranje van de schil, zonder wit en hak dit fijn.
  3. Kook deze schil 3 minuten in wat water.
  4. Giet het water af en spoel de schil onder de koude kraan af.
  5. Laat ze uitlekken.
  6. Pers deze sinaasappel uit en nog een andere en de halve citroen.
  7. Meng een eetlepel citroensap met het sinaasappelsap.
  8. Doe de poedersuiker in een pannetje.
  9. Laat dit op zacht vuur caramel worden, roer er voortdurend in met een houten lepel, maar pas op voor verbranden.
  10. Zodra de caramel helder is geeft U er het sinaasappelsap bij en roert goed totdat de caramel is opgelost.
  11. Wanneer dit gebeurd is halen we het pannetje van het vuur.
  12. Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de karbonades aan beide kanten snel bruin en laat ze nog 10 minuten op zacht vuur verder sauteren.
  13. Leg ze op een verwarmde serveerschaal en houd deze warm.
  14. Was de laatste sinaasappel.
  15. Snij uit het midden 4 mooie schijven en sauteer ze even in de braadboter van de karbonades aan twee kanten.
  16. Leg een schijf op elke karbonade.
  17. Geef dan het sinaasappelsap bij de braadboter, laat aan de kook komen en kook het 3 minuten, waarbij alle aanbaksels losgeschraapt worden.
  18. Voeg er de sinaasappelschil bij en flambeer met de cognac.
  19. Schenk de brandende saus in het bijzijn van de gasten over de karbonades en serveer.