Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Varkensvleesgerechten
- Koteletten Pojarski
Koteletten Pojarski
Côtes de porc à la Pojarski
Benodigdheden
400 g mager varkenvlees
1 ei
200 g oud witbrood
200 ml slagroom
paneermeel
60 g boter
bloem
zout
peper
100 ml melk
Bereidingswijze
Maak van het witbrood mie de pain en geef hierover de melk.
Draai het vlees twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat en doe het in een kom.
Knijp het brood uit en draai ook dit door de machine.
Meng het door het vlees.
Voeg er zout en peper bij, werk het met een houten lepel goed door elkaar.
Zet de kom op ijs.
Werk er langzaam de room door.
Laat het minstens een half uur rusten.
Verdeel het vlees in vier delen.
Vorm deze in de vorm van een karbonade, en paneer ze à l'anglaise.
Smelt de boter in een pan en sauteer de karbonades zachtjes 6 minuten aan elke kant.
Leg ze op een voorverwarmde dienschaal en giet er de braadboter overheen.