Rob's kookboek

Koteletten Pojarski

Côtes de porc à la Pojarski

Benodigdheden
  • 400 g mager varkenvlees
  • 1 ei
  • 200 g oud witbrood
  • 200 ml slagroom
  • paneermeel
  • 60 g boter
  • bloem
  • zout
  • peper
  • 100 ml melk
Bereidingswijze
  1. Maak van het witbrood mie de pain en geef hierover de melk.
  2. Draai het vlees twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat en doe het in een kom.
  3. Knijp het brood uit en draai ook dit door de machine.
  4. Meng het door het vlees.
  5. Voeg er zout en peper bij, werk het met een houten lepel goed door elkaar.
  6. Zet de kom op ijs.
  7. Werk er langzaam de room door.
  8. Laat het minstens een half uur rusten.
  9. Verdeel het vlees in vier delen.
  10. Vorm deze in de vorm van een karbonade, en paneer ze à l'anglaise.
  11. Smelt de boter in een pan en sauteer de karbonades zachtjes 6 minuten aan elke kant.
  12. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal en giet er de braadboter overheen.