Rob's kookboek

Koteletten van de kasteelvrouw

Côtes de porc à la châtelaine

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 1 ei
  • 100 g vleesafsnijdsels
  • 8 kastanjes
  • 4 artisjokbodems
  • 100 ml madera
  • 200 ml bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • bloem
  • zout
  • peper
  • marjolein
  • paneermeel
Bereidingswijze
  1. Kruis de kastanjes in en kook ze gedurende 8 minuten in water.
  2. Haal er daarna beide schillen af en kook ze in vers water nog 45 minuten.
  3. Sauteer in wat boter de vleesafsnijdsels bruin.
  4. Neem ze uit de pan, we hebben ze niet meer nodig.
  5. Voeg bij de braadboter de in blokjes gesneden artisjokbodems en kastanjes en laat deze even iets bruin worden.
  6. Voeg een lepel bloem toe zodat er een roux ontstaat.
  7. Schenk er de madera bij en de bouillon.
  8. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Wrijf zout, peper en marjolein in de karbonades.
  9. Wentel ze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
  10. Zorg dat ze goed met paneermeel bedekt zijn.
  11. Sauteer ze in wat boter in enkele minuten aan beide kanten bruin en laat ze daarna nog 15 minuten op klein vuur zachtjes sauteren.
  12. Schenk wat saus op de borden, leg er een karbonade bij en serveer er rode kool bij met gekookte aardappelen.