Rob's kookboek

Koteletten van de slagersvrouw

Côtes de porc à la charcutière

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 1 ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 ml bouillon
  • 4 augurkjes
  • 90 g boter
  • 30 g bloem
  • tomatenpuree
  • mosterd
  • peper
  • zout
Bereidingswijze
  1. Maak van 30 gram boter en de bloem een beurre manié door ze goed te mengen.
  2. Smelt 30 gram boter in een pan.
  3. Schil de ui en hak ze fijn.
  4. Voeg ze bij de boter en laat zachtjes fruiten, zonder dat de ui verkleurt.
  5. Schenk er dan de witte wijn bij en de azijn en laat dit tot 2/3 reducren.
  6. Voeg dan de bouillon toe en een eetlepel tomatenpuree en laat weer tot 2/3 deel inkoken.
  7. Geef er dan onder voortdurend kloppen met de garde de beurre manié in stukjes bij en klop flink, zodat er een mooie saus ontstaat.
  8. Snij de augurkjes in fijne juliënne.
  9. Pers hier het vocht uit en geef ze in de saus.
  10. Controleer de smaak van de saus en corrigeer deze eventueel met zout en peper.
  11. Laat de saus op heel klein vuur verder sudderen totdat de karbonades klaar zijn.
  12. Braad deze in de rest van de boter snel aan beide kanten bruin en laat ze dan nog 10 minuten op zacht vuur verder sauteren.
  13. Leg de karbonades op een serveerschaal en schenk er de saus overheen.