Een van de principes van de chinese keuken: snijd het voedsel in stukjes, zodat de bereiding vlugger verloopt en de saus beter wordt opgenomen.
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes van 1,5-2 cm.
- Strooi weinig zout op de blokjes en besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap of ¾ eetlepel azijn.
- Zeef het bakmeel en een flinke mespunt knoflookpoeder in een grote kom.
- Laat het frituurvet warm worden (175°C).
- Voeg onder geregeld roeren een deel van de melk aan de bloem toe, maak er een dik glad papje van en verdun het met de rest van de melk.
- Schep de blokjes vlees door het bloemmengsel.
- Deponeer enkel blokjes vlees in de frituurpan.
- Laat het vlees gaar en mooi van kleur worden.
- Schep de blokjes vlees met zo weinig mogelijk vet uit de pan en laat ze even op dubbelgevouwen papier uitlekken.
- Bak zo de rest van het vlees in kleine hoeveelheden en houd het gebakken vlees warm.
- Laat de ananas boven een kleine steelpan uitlekken.
- Snijd de schijven ananas in 6 stukken.
- Roer door de ananassap de tomatenketchup met 2 eetlepels suiker.
- Maak een glad papje van het aardappelzetmeel, knoflookpoeder, gemberpoeder en 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels water.
- Breng de inhoud van de steelpan aan de kook en voeg al roerend het papje toe.
- Neem het pannetje van het vuur als de inhoud bijna kookt en voeg er de ananas aan toe.
- Breng de inhoud al roerend aan de kook en maak de saus op smaak met suiker, citroensap, sojasaus en zout.
- Dien de saus over de blokjes vlees op of serveer saus en vlees per persoon in aparte schaaltjes.
- Serveer er eventueel atjar tjampoer bij.
- Serveer er droge witte rijst bij.