Krabbetjes, ook wel spare-ribs genoemd, zijn varkensribbetjes. Met wat tijd, kruiden en fantasie zijn ze tot een exotische schotel te bereiden.
Bereidingswijze
- Schil de ui en snijd deze overlangs door.
- Snipper de ui fijn en doe de uisnippers in de kom.
- Pers met behulp van de knoflookpers de teentjes knoflook fijn boven de kom met de gesnipperde ui.
- Snijd de Spaanse pepers overdwars in zeer fijne ringetjes.
- Voeg de peperringetjes bij de inhoud van de kom.
- Open het blik ananas en giet het sap uit het blik in de kom.
- Voeg daar de gezeefde tomaten aan toe en roer het geheel tot een marinade.
- Leg de krabbetjes in een schotel of pan.
- Schenk er de marinade over en zet de schotel koel weg.
- Laat het vlees tenminste 8 uur marineren.
- Snijd de ananasschijven in 8 stukjes en zet deze apart.
- Schep de krabbetjes uit de marinade en laat ze in de zeef of het vergiet uitlekken en bewaar de marinade.
- Verhit in de braadpan de boter en de olie en laat deze samen heet worden.
- Wrijf de krabbetjes in met het zout en de versgemalen peper en leg ze in de braadpan.
- Bak de krabbetjes in 15 minuten aan alle zijden mooi bruin.
- Temper de warmtebron en schenk voorzichtig de marinade langs de rand in de braadpan.
- Maak met behulp van de houten spatel de aanzetsels aan de bodem van de pan los.
- Breng de inhoud van de pan opnieuw aan de kook.
- Temper de warmtebron en sluit de pan.
- Laat het vlees 2 uur sudderen tot het zeer gaar is.
- Keer het vlees regelmatig en voeg water of bouillon toe als er teveel vocht verdampt is.
- Controleer of het vlees gaar is.
- Neem het dan voorzichtig uit de pan en leg het op de serveerschotel.
- Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje en giet dit onder voortdurend roeren bij de braadjus en laat deze binden.
- Doe de stukjes ananas bij de saus, roer de saus en proef hem.
- Maak de saus pittig van smaak met tamari, zout en peper.
- Giet de saus over de krabbetjes en serveer de schotel direct.
- Geef er rijst of een pasta bij (bijvoorbeeld lintmacaroni).