Rob's kookboek

Mexicaanse varkensoesters

Escalopes de porc à la Mexicaine

Benodigdheden
  • 4 varkensoesters
  • zout
  • peper
  • 90 g boter
  • 2 bananen
  • 4 p gekookte ham
  • 4 tomaten
  • 4 schijven ananas
  • foelie
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de oesters met peper, zout en wat gemalen foelie.
  2. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de oesters snel aan alle kanten bruin, zet het vuur lager en laat nog 15 minuten zachtjes sauteren.
  3. Smelt ondertussen de rest van de boter in een andere pan.
  4. Sauteer hierin de schijven ananas en vervolgens de gepelde en in tweeën gesneden bananen.
  5. Haal de oesters uit de pan, leg ze op een verwarmde dienschaal en leg de plakken ham even in de boter van het vlees om te warmen.
  6. Leg dan een stuk ham op een oester, daarop een schijf ananas en er bovenop de halve banaan.
  7. Serveer er gekookte rijst bij.