Rob's kookboek

Milanese karbonade en provençaalse puree

Bereidingstijd
  • 20 min
Benodigdheden
  • 4 ribkarbonades
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 50 g boter
  • 800 g broccoli, in roosjes
  • aardappelpuree
  • provençaalse kruiden (2 zakjes à 80 g, Maggi)
  • 1 citroen in 4 partjes
Tip van de kok
  • Voeg 4 fijngesneden zongedroogde tomaten in olie (potje 295 g) toe om de puree een extra mediterraan tintje te geven.

Milanese karbonade en provençaalse puree

Bereidingswijze
  1. Dep de karbonades droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
  3. Strooi de bloem op een diep bord.
  4. Klop het ei los in een ander diep bord en strooi het paneermeel op een 3e diep bord.
  5. Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af.
  6. Haal ze vervolgens door het ei.
  7. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel.
  8. Smelt de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
  9. Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar.
  10. Bereid de beide zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Verdeel de puree en karbonades met een partje citroen over 4 borden.
  12. Serveer met de broccoli.