Rob's kookboek

Home - Kookboek - Varkensvleesgerechten - Paprikavlees

Bereidingstijd
  • 45 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g doorregen varkenslappen
  • peper
  • zout
  • 50 g reuzel of boter
  • 350 g grofgesneden uien
  • 3 middelgrote groene paprika's
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels maizena
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1-1½ theelepel cayennepeper
  • 100 ml landwijn of 50 ml azijn met 50 ml water
  • 100 ml slagroom met 5 eetlepels water, sojasaus of ketjap manis
Wijntip
  • Een stevige volle rode wijn is aanbevolen bij dit pittig gekruide gerecht.
Tip van de kok
  • Gebruik rode of gele paprika's.
  • Paprikapoeder is zoet, half scherp en sterk verkrijgbaar. Neem voor dit gerecht dat zijn naam ook dankt aan de smaak van de paprika de halfscherpe soort die ook wel als 'rosenscharf' wordt aangeduid, half om half gemengd met de zoete soort 'edelsüsz'.
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in niet te kleine stukken.
  2. Strooi naar smaak peper en zout erover.
  3. Laat de reuzel goed warm worden en bak daarin het vlees vlug mooi van kleur.
  4. Voeg de uien toe.
  5. Laat die onder af en toe omscheppen langzaam goudgeel bakken.
  6. Was intussen de paprika's.
  7. Snijd de paprika's overlangs twee keer door en verwijder de stelen.
  8. Neem de zaadlijsten met zaad weg en snijd het vruchtvlees overdwars in niet te smalle repen.
  9. Doe ze bij het vlees en schep daar de tomatenpuree door.
  10. Maak een papje van de maizena, het paprikapoeder, de cayennepeper en een deel van de wijn.
  11. Verdun dit met de rest van de wijn en roer het door de inhoud van de pan.
  12. Sluit deze en laat het vlees 10-15 minuten stoven op een laaggedraaide warmtebron.
  13. Proef of het vlees gaar is.
  14. Schep de room erdoor met naar smaak peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en soja en dien het direct op.