Rob's kookboek

Sajoer dajak

Benodigdheden
  • 250 g magere varkenslappen of schouderkarbonades
  • 200 g prei
  • 750 g grof gesneden Chinese kool
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel sambal trasi
  • citroensap
  • 500 ml bouillon
  • stukje gemberwortel van 3 cm
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.
  2. Meng het vlees met de prei, peper, zout, sambal, citroensap, knoflook en olie door elkaar en kneed dit even met de hand.
  3. Laat het 1 uur in de koelkast marineren.
  4. Breng de bouillon aan de kook met het geschilde stukje gember.
  5. Wanner de gemberwortel niet vers te krijgen is gebruik dan gemberpoeder.
  6. In dat geval voeg 3 theelepels gemberpoeder toe aan de marinade.
  7. Voeg het gemarineerde vlees met de kruiden aan de bouillon toe en laat het geheel een 1 uur koken.
  8. Voeg er als het vlees nog net niet gaar is de kool aan toe, telkens met een hand vol tegelijk.
  9. Roer het geheel om.
  10. Laat de kool zonder deksel 2 minuten meekoken en zet het gas dan uit.
  11. Gebruikt men deze sajoer zonder bijgerechten, dan moet men de dubbele hoeveelheid vlees nemen.