Rob's kookboek

Varkensfilet bas-alpin

Filet de porc bas-alpin

Benodigdheden
  • 600 g varkensfilet
  • 50 g boter
  • 2 takjes salie
  • 1 eetlepel olie
  • 250 ml droge witte wijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • tijm
  • 1 ui
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de dag van te voren een marinade als volgt: Schil de ui en snij hem in ringen.
  2. Leg het vlees in een diepe schaal en strooi er de ui overheen.
  3. Voeg er wat tijm bij, het blaadje laurier en de kruidnagels.
  4. Geef er zout en peper over en schenk er de wijn en de olie overheen.
  5. Laat het vlees 15 uur marineren en lepel er vaker de marinade over heen.
  6. Als U de volgende dag begint aan de bereiding, zet dan de oven op 200°C.
  7. Haal het vlees uit de marinade, droog het af en smelt de boter.
  8. Leg het vlees in een ovenvaste schaal, leg er de takjes salie op, geef er de gesmolten boter over en geef er enkele lepels van de marinade bij.
  9. Schuif de schaal in de oven en laat ze daar drie kwartier.
  10. Zet de oven dan op 160°C, sprenkel nog wat van de marinade over het vlees en laat het nog 15 minuten staan.
  11. Haal het vlees dan uit de oven, snij het in plakken nadat het even heeft gerust.
  12. Deglaceer de schaal met wat water.
  13. Laat de saus even koken.
  14. Leg de plakken vlees in een voorverwarmde schaal en schenk de saus, door een zeef, over het vlees.