Rob's kookboek

Varkensfilet met ananas

Filet de porc à l'ananas

Benodigdheden
  • 600 g varkensfilet
  • 60 g boter
  • 4 schijven ananas uit blik
  • zout
  • peper
  • poedersuiker
  • 30 g bloem
  • 150 ml bouillon
  • 150 ml ananassap
Bereidingswijze
  1. Snij het vlees in vier plakken.
  2. Bestrooi deze met zout en peper.
  3. Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de stukken vlees snel aan alle kanten bruin.
  4. Laat ze op klein vuur nog tien minuten zachtjes sauteren.
  5. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  6. Voeg de bloem bij de braadboter en laat deze even garen.
  7. Voeg dan de bouillon toe en het ananassap en maak een gladde saus.
  8. Breng deze op smaak met peper en zout.
  9. Leg de stukken varkensvlees in een vuurvaste schaal waarin ze zo goed mogelijk passen.
  10. Leg op iedere plak een schijf ananas, schenk er de saus over, bestrooi de oppervlakte met wat poedersuiker en zet de schaal een kwartier in een oven van 200°C.
  11. Serveer onmiddellijk.