Rob's kookboek

Varkenshaas met gebakken krieltjes

Bereidingstijd:
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen:
  • 500 g varkenshaas
  • 5 el olie
  • 125 g champignons
  • 450 g krieltjes
  • 600 g kookgroentenmix
  • bloemkool (zak a 300 g)
  • champignonsaus
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze
  1. Snijd de varkenshaas in vier ongeveer gelijke stukken.
  2. Dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droop en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan.
  4. Bak de varkenshaasjes rondom lichtbruin en braad ze vervolgens op een matig vuur in circa 15 minuten gaar.
  5. Keer het vlees af en toe om.
  6. Snijd ondertussen de champignons in stukjes en voeg ze na 10 minuten bakken toe aan de varkenshaasjes.
  7. Bak de krieltjes volgens de Bereidingswijze op de verpakking en houd ze warm.
  8. Kook de bloemkoolroosjes in een laag water met zout naar smaak in 5 a 7 minuten gaar.
  9. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Leg de varkenshaasjes op 4 borden en verdeel de bloemkoolroosjes, champignons en gebakken krieltjes over de borden.
  11. Schep naar smaak de champignonsaus over de bloemkoolroosjes en bestrooi dit met nootmuskaat.