Rob's kookboek

Varkenshaas met schorseneren in roomsaus

Benodigdheden voor 2 personen
  • 400 g schorseneren
  • 200 g varkenshaas
  • 30 g boter
  • zout
  • peper
  • 1 zakje mix voor dipsaus Pâté Royal
  • 100 gram Mon Chou, op kamertemperatuur
Tip van de kok
  • Lekker met (instant) aardappelpuree.

Bereidingswijze
  1. Laat de schorseneren uitlekken.
  2. Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. 1 cm.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakjes varkenshaas in ca. 1½ minuut per kant bruin en gaar; bestrooi het vlees met zout en peper en neem het uit de pan (houd het afgedekt met aluminiumfolie warm).
  4. Verwarm de schorseneren in het achtergebleven bakvet; neem ze uit de pan en houd ze warm.
  5. Roer de dipsaus-mix door het achtergebleven bakvet, roer er 2-3 eetlepels water door en verkruimel de kaas erboven; laat de kaas al roerende zachtjes smelten (verdun het mengsel zo nodig met wat water tot sausdikte).
  6. Doe de plakjes vlees en schorseneren in de saus en laat het geheel door en door warm worden.