Rob's kookboek

Varkenskarbonades met champignon-roomsaus

Benodigdheden
  • 4 haaskarbonades à ca. 175 g
  • zout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 50 g boter
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml droge witte wijn
  • ½ theelepel gedroogde Franse tuinkruiden
  • 100 ml koffieroom
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de karbonades met wat zout, peper en nootmuskaat.
  2. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de karbonades bij niet te grote hitte ca. 10 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.
  3. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  4. Fruit de champignons ca. 5 minuten in de achtergebleven bakboter.
  5. Roer de bloem door de champignons.
  6. Voeg er voortdurend roerend de witte wijn aan toe tot een gebonden geheel is ontstaan.
  7. Roer de kruiden door de saus en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.
  8. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
  9. Schenk de saus over de karbonades.