Rob's kookboek

Varkensreepjes met prei en champignons

Bereidingstijd
  • ca. 40 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g magere varkenslappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 kleine preien
  • 300 g champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml warme vleesbouillon
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel milde kerrie
  • zout
  • peper
Tip van de kok
  • Hierbij rijst, pasta of aardappelpuree en een salade serveren.
  • Als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mageren fijn. Het vlees hoeft dan nog maar ± 10 minuten te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.

Een gerecht met varkensvlees hoeft niet vet te zijn! Prei en champignons geven hier een bijzonder tintjes.

Bereidingswijze
  1. Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  2. Bestrooi het vlees met peper en een dunne laag bloem.
  3. De prei schoonmaken en in ringen snijden.
  4. De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  5. Verhit de olie in een koekepan.
  6. Bak de vleesreepjes even op een hoog vuur.
  7. De prei en champignons toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken.
  8. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen.
  9. De bouillon en de sojasaus erbij schenken enn het vlees op een laag vuur ± 15 minuten zachtjes laten sudderen.
  10. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen.