Rob's kookboek

Varkensrollade uit de Picardie

Benodigdheden voor 4 personen
  • 750 - 1000 g varkensrollade
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 750 g schoongemaakte prei
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
  1. De rollade met peper en zout inwrijven.
  2. Verhit de olie en braad hierin het vlees rondom bruin.
  3. Neem het vlees uit de pan.
  4. De prei schoonmaken en ongeveer 5 minuten blancheren.
  5. De prei met de teentjes knoflook in het braadvocht fruiten.
  6. De tomatenpuree en 6 eetlepels water toevoegen, het vlees erop leggen en in ½ uur gaar smoren.
  7. Het gare vlees in plakken snijden, op een voorverwarmd bord leggen en de preistengels rondom het vlees leggen.
  8. Het braadvocht met zout op smaak brengen en over de groeten schenken.