Rob's kookboek

Varkensrug met kerrie en ananas

Benodigdheden voor 6 personen
  • 1 kg varkensrug
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1 verse ananas
  • 1 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 3 eetlepels olie
  • bloem
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in stukjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de in grove stukken gesneden uien.
  3. Voeg het vlees en de knoflook toe zodra de uien beginnen te kleuren.
  4. Braad het geheel aan tot alle stukken varkensvlees goed dichtgeschroeid zijn.
  5. Voeg er een lepel bloem aan toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Dompel de tomaten 30 sec. onder in kokend zout water, ontvel ze, ontpit ze en snijd ze in stukken.
  7. Zet de in vochtig onbedrukt keukenpapier omwikkel de paprika 20 minuten in de zeer hete oven, schil hem, snijd hem in heel fijne reepjes en verwijder de zaadjes.
  8. Voeg de tomaten en de paprika aan het vlees toe en tenslotte ook kerrie, peper en zout.
  9. Dek de pan af en laat het geheel enkele min. op zacht vuur sudderen.
  10. Verwijder intussen de bast van de ananas, zodanig dat het sap wordt opgevangen.
  11. Snijd de helft van de ananas in dunne plakken en de andere helft in kleine stukjes en voeg deze bij het vlees.
  12. Schenk het ananassap daar overheen en laat het geheel ongeveer 45 min. sudderen, tot het vlees goed zacht is.
  13. Haal met behulp van een schuimspaan het vlees, de groenten en de ananas uit de pan en houd deze warm in een diepe schaal waarin de ananasschijven zijn gelegd.
  14. Voeg aan het resterende vocht kerrie en gember toe.
  15. Controleer of de smaak goed is; laat de saus enkele ogenblikken koken.
  16. Serveer deze saus los van het gerecht.